Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘FC Volendam zet opnieuw een stokje voor droomtransfer’

In navolging van Carel Eiting die Volendam kon verlaten voor FC Twente zijn ze ook niet bereid om Derry John Murkin te laten vertrekken naar het Duitse Schalke 04. Ze wilen hem graag overnemen van de Volendammers maar vinden zijn prijs te hoog. Hier maakt het Duitse medium Kicker te melden.

Schalke ziet in Murkin de gewenste linksback die de concurrentie kan aangaan Thomas Ouwejan. De oud-speler van AZ is de eerste keus bij de club uit de Tweede Bundesliga, maar Murkin moet voor een concurrentiestrijd gaan zorgen. Naar verluidt ziet de Volendam-speler de overgang zelf ook zitten, maar een transfer is voorlopig nog niet aan de orde.

Dat zou alles te maken hebben met de transfersom die Volendam verlangt voor Murkin, die volgens het Duitse medium minimaal een miljoen euro zou moeten bedragen. Dat is Schalke echter te gortig, dat niet bereid is om een bedrag met zes nullen op tafel te leggen voor de verdediger.

Kicker stelt dat Die Königsblaue niet aan de vraagprijs van Volendam gaan voldoen, waardoor Murkin zijn droomtransfer kan vergeten. Daarmee krijgt de verdediger eenzelfde scenario als teamgenoot Eiting, waar Twente niet de vele gevraagde miljoenen voor op tafel wil leggen. Al hopen de Tukkers in de komende dagen alsnog op een akkoord met Volendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *