Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Roma bereikt akkoord met Chelsea

Romelu Lukaku speelt dit seizoen voor AS Roma. De Italianen huren hem voor een seizoen van het Engelse Chelsea. Hier maakt de Italiaanse transferbaas Fabrizio Romano melding van.

Volgens Romano is de deal in kannen en kruiken. Lukaku verkast voor één seizoen naar Roma. Dinsdag vliegt hij naar Italië, waarna hij gepresenteerd gaat worden als nieuwste aanwinst van de ploeg van José Mourinho. Roma maakt ruim vijf miljoen euro over aan Chelsea om Lukaku voor een seizoen te huren. De Romeinen nemen het salaris van Lukaku over en betalen hem de komende tien maanden 7,5 miljoen euro uit.

Er was deze zomer veel te doen om Lukaku, die niet in de plannen voorkomt van Chelsea-trainer Mauricio Pochettino. De Belg was hard op weg naar Juventus, maar deze deal ketste om diverse redenen af. Clubs uit Saudi-Arabië leken als enige concreet voor Lukaku, tot Roma zich meldde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *