Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Orkun Kökcü zeer emotioneel tijdens Eredivisie Awards

Orkun Kokcu is gisteravond verkozen tot beste Eredivisie-voetballer van het seizoen 2022-2023. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Benfica en is erg trots op zijn uitverkiezing.

Inmiddels is hij ook een belangrijke schakel in het Benfica van Roger Schmidt. “Ik ben heel goed ontvangen”, vertelde de Turks international op het Eredivisie Gala, waar hij de prijs voor Speler van het Jaar ontving.

“Je speelt met wereldtoppers. Ángel Di María, Nicolás Otamendi, dat zijn wel echt grote namen. Je voelt ook wel direct dat het een stap vooruit is”, aldus Kökcü. Het verschil met zijn oude club Feyenoord heeft ook echt wel een goede ploeg, maar je merkt gewoon dat Benfica een grotere club is dan Feyenoord. Vooral aan alles wat eromheen komt kijken, de faciliteiten zijn iets beter, dat vooral eigenlijk.”

Als beloning voor zijn uitstekende seizoen maakte ESPN een compilatie. Kökcü kreeg de beelden op het podium zien en werd bijzonder emotioneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *