Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Johan Derksen maakt ‘gehakt’ van Louis van Gaal

Analist Johan Derksen vindt dat Louis van Gaal zich eerder deze week heeft misdragen toen hij de Eredivisie Oeuvre Award in ontvangst nam. En volgens ‘De Snor’ was dit zeker niet de eerste keer dat dit gebeurde.

De voormalige bondscoach nam op het podium uitgebreid het woord en ging onder meer in op het wereldkampioenschap in Qatar. In de kwartfinale verloor het Nederlands elftal na strafschoppen van Argentinië. De voormalig bondscoach stelde dat het een vooropgezet plan was dat de Zuid-Amerikanen in Qatar de hoofdprijs in ontvangst zouden nemen.

Het zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij Derksen. “Hij komt daar om een prijs te halen die hij verdient”, begint de oud-voetballer. “Hij heeft het als trainer fantastisch gedaan, maar hij breekt altijd zijn eigen imago weer af door een hele slechte verliezer te zijn. Dat vreet aan hem. Ik vind het echt gelul. De hele wereld is in scène gezet: dat geloof je toch niet?”

“Hij moet eens kritisch in de spiegel kijken. Als een wonder maakten we nog gelijk in die wedstrijd en toen heeft hij alle manschappen naar achteren gehaald en gegokt op strafschoppen. Maar die Argentijnen waren zo aangeslagen: misschien had hij toen wel door moeten stoten. Maar dat vraagt hij zich helemaal niet af, dat hij zelf misschien ook wel een foutje gemaakt heeft.”

Hoofdprijs voor Argentinië
Na de gewonnen wedstrijd van Argentinië tegen Nederland speelde het in de halve finale tegen Kroatië. Lionel Messi slaagde er met zijn team in om de opponent eenvoudig met 3-0 aan de kant te zetten. In de eindstrijd kwam het tegenover Frankrijk te staan. Het duel eindigde in 3-3, waarna strafschoppen Argentinië de zege bezorgden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *