Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘De Eredivisie is mijn thuis’

Ron Jans is blij met zijn nieuwe baan bij FC Utrecht. De 64-jarige werd gisteren gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer bij de club als opvolger van de ontslagen Michael Silberbauer.

Na zijn vertrek bij FC Twente was Jans van plan een sabbatical te nemen. Deze nam uiteindelijk nog geen drie maanden in beslag. “Hij was korter dan gedacht, en ook wel korter dan ik en zeker mijn vrouw hadden gehoopt”, liet Jans weten voor de camera van de NOS.

Jans genoot deze zomer genoeg (buitenlandse) interesse. Maar er komt geen vervolg over de grenzen na avonturen bij Standard Luik en FC Cincinnati. “Er zijn meer dan twintig mensen die me gepolst hebben of ik interesse zou hebben. Het heeft te maken met wat ik achter de rug heb liggen en wat je koestert. Wat ik koester, is dat ik bij mijn kinderen, kleinkinderen en vrienden wil zijn.”

“In Nederland woon ik super graag”, vervolgde Jans. “Er kunnen best af en toe wat dingetjes beter, maar ik vind het een geweldig land. De Eredivisie is ook mijn huis, dus laten we maar hier blijven.” Jans treft een aangeslagen ploeg in Utrecht. Na vier wedstrijden werden staat de teller nog op nul punten. “Ik heb vandaag urenlang gesproken met de stafleden. Ik heb er een heel goed gevoel bij, niet een gevoel van: wat een puinhoop. Ik was nog nooit bij het nieuwe trainingscomplex geweest, maar het is top. Dat heb ik in Nederland nog niet vaak gezien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *