Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Van Hanegem rekent keihard af met Louis van Gaal’

Louis van Gaal heeft zo zijn bedenkingen bij de uitschakeling van Oranje op het WK in Qatar tegen Argentinie, maar Willem van Hanegem vindt dit nergens op slaan. De oud-bondscoach denkt dat Lionel Messi wereldkampioen moest worden, waardoor Oranje strandde in de kwartfinale.

In Qatar verloor Oranje na strafschoppen van Argentinië, nadat het eerst nog een sensationele comeback maakte. Van Gaal stelde deze week te denken dat de WK-winst van de Argentijnen ‘een vooropgezet spel’ is. “Als je nu hoort wat Louis ervan denkt: dan weet ik niet helemaal of ik hem gelijk moet geven, maar ik denk van niet”, reageert Van Hanegem de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad.

Snel daarna weet De Kromme het zeker: “Nee, je bent niet goed bij je hoofd als je daarmee aankomt. En als je dat vindt, zeg het dan meteen na afloop”, stelt Van Hanegem. “Hier krijgt iemand ook wel eens het voordeel. Dan kun je blijven jammeren… Het slaat nergens op. En als het wel zo zou zijn en je weet het zeker, zou ik tegen mijn spelers zeggen: we kappen ermee, dit kunnen we nooit winnen. Dan heb je tenminste een statement.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *