Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Valentijn Driessen haalt snoeihard uit naar ‘zieke’ trainer

Valentijn Driessen keek deze week met verbazing naar het ontslag van NAC-trainer Peter Hyballa. Na veel interne kritiek, die zeer opvallend was te noemen moest hij het schip ruimen.

Volgens ESPN was de situatie op de werkvloer namelijk onhoudbaar geworden. Naar verluidt noemde Hyballa een aantal voetballers in zijn selectie ‘de spekkies’ en maakte hij ook vreemde opmerkingen naar andere personeelsleden. Het zorgde voor veel klachten in de organisatie van NAC Breda, wat voor zijn ontslag zorgde.

Het is niet voor het eerst dat er kritiek is ontstaan over de werkwijze van de Duitse hoofdtrainer, weet Driessen. Als het aan de journalist ligt, begint voorlopig geen enkele club aan hem. “Het is treurig voor deze man, die is gewoon ziek en moet behandeld worden”, zo merkt Driessen op in de Kick-off podcast van De Telegraaf.

Het meest opvallende vindt Driessen dat de problemen steeds weer terugkeren, wat laat zien dat hij er niet van leert. “Het hele traject is elke keer hetzelfde bij hem. We hebben het heel veel over de (on)veiligheid op de werkvloer. Je hoort tussen alle regels door dat het geweldig onveilig was voor alle spelers.”

“Hij zal best kwaliteiten hebben, maar hij gaat elke keer over het randje. Ik neem aan dat er nu geen clubs meer zullen zijn die hem aanstellen. Zeker nu hij in verband wordt gebracht met een onveilige situatie. Dan kun je zo’n persoon nooit meer toelaten in je organisatie. Ik denk dat hij hulp nodig heeft.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *