Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ronald Koeman wilde niet meer met mij samenwerken’

Jeremain Lens verdient zijn brood tegenwoordig bij het Franse FC Versailles. In het verleden kwam de aanvaller o.a uit voor NEC, AZ en PSV waar hij onder grote trainers werkte.

In zijn ogen is Louis van Gaal de beste trainer die hij heeft gehad op tactisch gebied. “Maar degene waar ik de beste band mee had, dat waren Mario Been en Dick Advocaat”, zo vertelt de 35-jarige Lens aan Voetbalzone. Met Ronald Koeman kon hij minder goed overweg.

“Ik had het niet zo op Ronald Koeman en volgens mij had hij het ook niet zo op mij. Ik kon in dat jaar goede cijfers overleggen, zeker als jeugdproduct van AZ. Ik zou eigenlijk weleens van hem willen weten hoe dat zo tussen ons gelopen is. Koeman werd in juli 2009 aangesteld. Naar mijn idee was er niks aan de hand”, geeft Lens aan.

De aanvaller gaat verder: “Net voor de winter gaf hij aan dat er enkele spelers mochten vertrekken óf dat hij niet meer met deze spelers wilde samenwerken. Daar was ik er één van. Waar dat aan lag, dat wil ik eigenlijk wel van hem weten. Dat is er niet meer van gekomen. Kort daarna werd Koeman ontslagen en alle drie de andere spelers waar hij niet meer mee wilde samenwerken waren basisspelers.”

“Die hebben ook na het vertrek van Koeman goed gepresteerd. Ik was het niet helemaal eens met zijn keuze, maar hij zal misschien zijn redenen hebben gehad dat hij me destijds weg wilde hebben”, aldus Lens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *