Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Nog nooit van een centrale verdediger gezien’

Voormalig voetballer Jaimie Carragher heeft het opgenomen voor Virgil van Dijk. Volgens hem is de kritiek op de Liverpool-mandekker onterecht. Dit laat hij weten aan het medium ‘The Telegraph’.

Hij lijkt na zijn knieblessure nooit meer helemaal de oude te zijn geworden. “We moeten niet vergeten hoe buitengewoon hoog zijn standaard is, waarop we hem beoordelen. Van Dijk heeft nog altijd maar één wedstrijd op Anfield verloren. Tot vorig seizoen was Liverpool er nooit in geslaagd meer dan negentig punten in één seizoen te halen. Van Dijk was altijd aanwezig.”

“Op de lange termijn heeft de knieoperatie waarschijnlijk wel zijn tol geëist, maar de negatieve beoordelingen zijn gebaseerd op hoe goed Van Dijk is geweest. In defensieve termen is Van Dijk van bovenmenselijk naar menselijk gegaan. Maar hij behoort nog altijd tot de vier beste centrale verdedigers in de Premier League.”

Carragher vindt dat Van Dijk op zijn hoogtepunt van absolute buitencategorie was. “Dat heb ik nog nooit van een centrale verdediger gezien. De enige andere centrumverdediger die enigszins in de buurt komt, is John Terry. Van Dijk kende geen zwakte. Hij liet alles er gemakkelijk uitzien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *