Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hij is een ruwe diamant die de absolute top kan halen’

Voormalig topvoetballer Dirk Kuyt ziet het helemaal zitten in Ajax-spits Brian Brobbey. Hij denkt dan ook dat hij kan gaan schitteren op het EK in Duitsland van aankomende zomer.

“Als Wout Weghorst de hete adem van Depay en Brobbey in zijn nek voelt, dan zal dat hem alleen maar helpen nóg scherper te worden. Ik denk daarbij dat Brobbey, die ik al ken vanuit mijn tijd als trainer van Feyenoord Onder 19, weleens heel belangrijk kan worden op het toernooi in Duitsland”, vertelt Kuijt aan De Telegraaf.

De voormalig spits dicht Brobbey bijzondere kwaliteiten toe. “Hij is in mijn ogen een ruwe diamant die de absolute top kan halen. Door een ongelukkige keuze te vroeg naar het buitenland (RB Leipzig, red.) te gaan, heeft Brian al veel meegemaakt. Ik hoop dat hij al zijn ervaringen – ook de huidige negatieve bij Ajax – kan omzetten in een grote drive. Dan ben ik nog positiever gestemd over het komende EK.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *