Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘We moeten hem niet in een vormcrisis praten’

Analist Hans Kraay Junior is van mening dat het Nederlands elftal nog niet echt heeft kunnen genieten van middenvelder Xavi Simons. Hij speelt de pannen van het dak bij zijn club RB Leipzig, maar bij Oranje is het een ander verhaal.

Tegen Gibraltar koos bondscoach Ronald Koeman niet voor Simons, aangezien de aanvallende middenvelder als wissel begon. “Ik ben het meest verrast over het feit dat Simons niet speelt” vertelde Kraay bij ESPN, voorafgaand aan de interland tussen Nederland en Gibraltar. “We moeten hem niet in een vormcrisis praten. Hij doet het fantastisch bij Leipzig, in de competitie en in de Champions League.”

Kraay had Simons juist wel opgesteld tegen een land als Gibraltar. “Natuurlijk kan Simons op tien spelen, maar als je in het Nederlands elftal een beetje roestig bent, zou ik liever vrij vanaf de zijkanten willen spelen”, aldus de analist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *