Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ik voelde geen chemie en vertrouwen onder Steijn’

De Deense vleugelback Anton Gaaei is blij dat Maurice Steijn is vertrokken bij Ajax. hij voelde namelijk geen chemie of vertrouwen van de oefenmeester. Dit laat hij weten in een gesprek met het Algemeen Dagblad.

Hij blikt daarin ook terug op de pijnlijke Klassieker. De back ging tweemaal in de fout en werd door Steijn na een halfuur spelen gewisseld. “De trainer (Steijn, red.) zei een dag later dat ik het moest vergeten. Dat was oké. Ik wil niets slechts over hem zeggen en praat liever over mezelf, maar ik ben een jongen die de chemie en het vertrouwen nodig heeft en die voelde ik onder hem niet”, klinkt het.

De Deen voelde wel steun van Hedwiges Maduro, die na Steijn tijdelijk het stokje overnam. “Hedwiges Maduro sprak, nadat hij het als interim-coach had overgenomen van Steijn, zijn vertrouwen in me uit”, zegt Gaaei. “Dat hij me als assistent als enige bij die wissel tegen Feyenoord een hand gaf, waardeerde ik. Hij veranderde ook een paar dingen waardoor ik me aan de bal beter kon laten zien. Tegen Brighton, dat me eerder ook volgde, ging het best goed.”

Gaaei voelt zich inmiddels meer op zijn plek in Amsterdam. “Nu gaat alles steeds iets beter. Ook omdat ik onder de nieuwe trainer (John van ’t Schip, red.) die chemie wel voel. John is een warme persoonlijkheid, die tactisch goed is en veel gesprekken voert. Hij vroeg me in een gesprek met de nieuwe assistent meteen hoe ik me voelde.”

“En dat blijft hij doen, ook als we lunchen bijvoorbeeld. Hetzelfde met teamgenoten, die ook steeds meer met me praten. Ik ben een gevoelsjongen en weet dat ik een goede band met iedereen nodig heb om op mijn best te zijn”, besluit de vleugelverdediger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *