Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Analist heeft geen hoge pet op van ‘verdwaalde’ Ajacied

Voormalig voetballer en huidig analist Karim el Ahmadi heeft geen hoge pet op van Ajax-speler Benjamin Tahirovic. Hij verruilde afgelopen zomer AS Roma voor Amsterdam maar kon nog geen grote indruk maken.

Ook tegen Vitesse viel hij tegen. El Ahmadi is van mening dat Ajax een nieuwe controleur nodig heeft. “Ik vind wel dat je een ervaren speler nodig hebt daar”, doelt hij bij ESPN op de nummer 6 positie. “Voor Silvano Vos is het eigenlijk nog te vroeg. Tahirovic en (Branco, red.) Van den Boomen zijn spelers die eigenlijk niet op die positie kunnen spelen en ze kunnen het ook niet belopen.”

Vooral Tahirovic heeft nog niet kunnen overtuigen. “Tahirovic, een jongen van twintig, hoe ik hem zie spelen… Hij oogt een beetje verdwaald. Balverlies, in de duels niet scherp”, is de oud-voetballer hard. “Dus ik vind dat je daar een ervaren speler nodig hebt, waardoor je (Kenneth, red.) Taylor en (Kristian, red.) Hlynsson ook beter laat spelen. En ook je buitenspelers. Dus ik vind dat wel echt een probleem als je nog naar boven wil kijken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *