Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax wil Oranje-international naar Amsterdam halen’

Marten de Roon is één van de opties bij Ajax om in de winter de gelederen te komen versterken. Hier maakt de NOS vandaag melding van.

“De middenvelder is misschien niet de persoonlijkheid waar Ajax naar op zoek is, maar met zijn ervaring kan hij jonge jongens zeker helpen”, stelt de omroep. Het liefst zou Ajax Pierre-Emil Højbjerg halen, mogelijk in januari al, maar Tottenham Hotspur wil de 25-jarige Deen niet laten gaan. De Roon (32) heeft als pluspunt dat hij Nederlands is, iets waar het bestuur van Ajax waarde aan hecht.

De Roon heeft een aflopend contract bij Atalanta en is daardoor transfervrij op te pikken. Volgens de voetbalanalist Kees Luijckx is het huidige Ajax erg gebaat bij een goede controleur. “Die 6-positie bij Ajax… Ik denk dat Vos een hele goede speler kan worden, maar hij is vaak geblesseerd voor zo’n jonge jongen, dus die positie lijkt mij heel belangrijk. Ik zou gaan voor De Roon.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *