Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ik wilde hen helpen, was graag weer teruggegaan’

Hakim Ziyech zag een terugkeer bij Ajax 1,5 jaar geleden helemaal zitten maar tot een akkoord kwam het niet. Momenteel speelt de creatieveling voor het Turkse Galatasaray.

Hij zag dat Alfred Schreuder, de toenmalige trainer van Ajax, het erg moeilijk had. Ze hadden al eerder met elkaar samengewerkt en de Marokkaanse international vond het tijd voor een reünie. Zijn oude club werkte echter niet goed mee. Bij Voetbal International geeft hij aan: “Ik wilde Ajax helpen, was graag weer teruggegaan. Maar ze wilden me alleen huren en niet kopen. Tja, dan houdt het op.”

Tijdelijk terugkeren was voor Ziyech geen optie. “Als ik naar een club ga, dan wil daar vol overgave voor gaan en dat gevoel moet ik van twee kanten voelen. Met een huurperiode is het tijdelijk en mis je dat gevoel. Bovendien vond ik het ook wel een gebrek aan respect naar mij toe voor wat we samen allemaal hebben meegemaakt bij Ajax. Wel jammer, want ik had een terugkeer naar Amsterdam absoluut overwogen, zeker weten.”

Toch vindt de oud-Ajacied het jammer dat Ajax nu zo wisselvallig presteert. “Het is pijnlijk om te zien dat alles weg is wat we hadden opgebouwd en dat de club zelfs even laatste stond. Gelukkig wordt de draad nu weer een beetje opgepakt en gaat het wat beter. Dat moet ook, want dit was Ajax-onwaardig. Ik hoop dat de club er weer helemaal bovenop komt, dat gun ik alle fijne mensen binnen de club en de supporters.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *