Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Feyenoorder content: ‘Ik zak weinig door de ondergrens’

Quilindschy Hartman ontwikkeld zich bij Feyenoord razendsnel. Inmiddels is de vleugelback zelfs al speler van het Nederlands elftal. In een gesprek met Voetbal International gaat hij hier dieper op in.

“In de Champions League word je bijna gedwongen het beste uit jezelf te halen, maar ik moet zeggen dat me dat ook lukt in de Eredivisie. Ik durf te zeggen dat ik nu goed ben in een hoog niveau halen, dat ik weinig door de ondergrens zak. Ik heb in weinig wedstrijden slecht gespeeld, behalve FC Twente-uit, die was matig. Ik heb dat wel moeten leren, het zit in kleine dingen. Als ik nu een paar ballen niet goed raak, blijf ik rustig en speel ik de volgende save. Kleine dingen waardoor het grote geheel er beter uit komt te zien.”

Hartman heeft het hart op de tong liggen en schroomt niet zijn mening te geven in het veld. “Je gaat dat automatisch meer doen. Jongens scherp houden, dat deed ik dus altijd al, maar nu voel ik dat ik dit ook kan en moet doen in Feyenoord 1. Dat is wat anders ten opzichte van vorig seizoen toen ik net kwam kijken. Ik wil het voorbeeld geven voor mijn teamgenoten, ik wil ze meenemen. We zijn een jong elftal, er lopen weinig oude gasten die van nature het voortouw nemen. Ik begin nu een speler te worden die dat wil doen”, besluit Hartman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *