Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Bij Ajax zeiden dat ik een spits voor Feyenoord was’

Kaj Sierhuis is pas 25 jaar oud maar heeft toch al heel wat clubs achter zich liggen. Zo begon de spits bij Ajax om vervolgens te vertrekken naar FC Groningen, Stade Reims, Heracles Almelo en nu Fortuna Sittard.

Hoewel hij wel debuteerde in het eerste elftal van de Amsterdammers, kwam het nooit echt tot een echte doorbraak. Tegenover Voetbal International doet Sierhuis een opmerkelijke uitspraak. “Er waren meerdere trainers in mijn Ajax-jeugd die tegen me hebben gezegd dat ik geen echte Ajax-spits ben, maar meer eentje voor Feyenoord. Vond ik niet erg om te horen. En ik ben met mijn stijl toch ver gekomen bij Ajax”, vertelt de aanvaller.

Toch vertrok Sierhuis en bij FC Groningen kwam hij onder trainer Danny Buijs weer tot bloei. “Onder hem heb ik mijn beste periode gehad. De trainer en ik hebben een eerlijke band met elkaar, we vertellen wat we wel en niet goed vinden. Ik weet dat hij vertrouwen heeft in mijn kwaliteiten. Dat is wat ik zocht na een lastige periode in Frankrijk. Mijn verhaal daar is niet gelopen zoals ik had gehoopt, mede door blessures”, besluit Sierhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *