Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ik had vier landen in mijn hoofd waar ik naartoe wilde’

Ralf Seuntjes is weer terug in Nederland. De spits heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij De Graafschap. In gesprek met Voetbal International vertelt hij over zijn drang om buitenlandse avonturen aan te gaan.

“Thuis waren we nooit zo avontuurlijk. We gingen met ons gezin altijd naar de camping in België, op de fiets. We aten geen spannende dingen. Maar toen ik een jaar of 27, 28 was, groeide de behoefte om meer te zien van de wereld. Ik wilde andere culturen zien, mezelf ontwikkelen als mens”, vertelt de spits. En met die interesse kwamen er ook geïnteresseerde clubs. “Ik kon al eerder naar Roemenië, Bulgarije en Hongarije. Daar kon ik goed verdienen, meer dan nu in Japan. Maar met die landen heb ik niks, je hoort er veel horrorverhalen over van andere voetballers.”

Waar de spits wél naartoe wilde, had hij goed voor ogen. “Ik had vier landen in mijn hoofd waar ik wel naartoe wilde: Amerika, Australië, Zuid-Afrika en Japan. Waar het netjes en prettig leven is, waar je mooie natuur en grote steden hebt.’ Van FC Imabari had hij nog nooit gehoord. Een derdedivisionist in een Aziatische uithoek; het zal voor weinig profvoetballers als een droombestemming klinken. Maar de club voldeed aan het selectiecriterium van Seuntjens, door zich in Japan te bevinden, en de grijzende goalgetter hapte toe.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *