Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Maurice Steijn: ‘Toen kwam het tot een enorme botsing’

Maurice Steijn werd deze zomer aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Al snel verliep het contact met zijn technisch directeur Sven Mislintat slecht. Na slechts zestien weken was het alweer einde oefening voor hem.

“Aanvankelijk vroeg Mislintat ons als staf met spelers te komen om het elftal te versterken en in te spelen op het vertrek, of de aanstaande verkoop van steunpilaren, zoals Dusan Tadic, Jurriën Timber, Edson Alvarez, Mohammed Kudus en Davy Klaassen”, vervolgt Steijn. “Het Ajax van 2019 van Marc Overmars en Erik ten Hag, met een Nederlands gezicht, was onze blauwdruk. Uit de fysieke testen bleek trouwens dat de spelers net zo fit waren als onder Ten Hag.”

“We droegen ex-Ajacieden aan, zoals Noa Lang, Nicolas Tagliafico, Justin Kluivert en Sergiño Dest. En we kwamen met Stefan de Vrij als Nederlandse international, die Jorrel Hato bij de hand kon nemen. Voor Jerdy Schouten zagen we eenzelfde rol bij Kenneth Taylor en Silvano Vos, zoals Lasse Schöne indertijd Frenkie de Jong wegwijs maakte en Daley Blind de leermeester was van Matthijs de Ligt.”

“Na de Europese uitwedstrijd tegen Ludogorets – op 24 augustus – kwam het tot een enorme botsing, waar ook stafleden bij aanwezig waren”, gaat de oefenmeester verder. “Zijn aankopen tilden Ajax niet naar een hoger niveau, kwamen uit tweede divisies van Frankrijk, Duitsland en Engeland en de topaankopen lieten op zich wachten.”

“Wij als staf hadden volgens hem geen verstand van het samenstellen van een selectie en hoefden ons daar niet mee te bemoeien. ‘Ik ben verantwoordelijk voor de selectie, jullie voor het elftal’. Voor het eerst dacht ik: hier ben ik niet op mijn plaats”, aldus Steijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *