Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Heerenveen wil zaken doen in de Serie A’

SC Heerenveen heeft een nieuwe vleugelaanvaller in het vizier. Het zou gaan om de 22-jarige Emil Konradsen Ceide van Sassuolo. Hier maakt de ‘Leeuwarder Courant’ melding van.

Heerenveen had Ceide afgelopen zomer al op de korrel als potentiële aanwinst. Destijds had de Friese club geen succes, maar men is hoopvol dat er deze maand wél een deal mogelijk is. Dat heeft er vooral mee te maken dat de jeugdinternational van Noorwegen de voorbije maanden slechts zes wedstrijden speelde voor Sassuolo, louter in de rol van invaller.

Sassuolo betaalde in 2021 nog zo’n vier miljoen euro aan Rosenborg BK. Nu lonkt dus mogelijk een huurtransfer naar sc Heerenveen, dat met Daniel Karsbakk en Osame Sahraoui al een aantal landgenoten heeft rondlopen. Zij kennen elkaar al van de selectie van Jong Noorwegen.

Ceide is vooral in beeld als versterking van de selectie. De regionale krant schrijft dat dit ‘niets te maken’ heeft met de mogelijke interesse voor Sahraoui, die ondanks zijn magere rendement toch al veel indruk maakte in Friesland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *