Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax deed bod op oude bekende (31)’

Ajax heeft de afgelopen periode geprobeerd om Nicolas Tagliafico terug te halen naar de club. Hier maakt ‘Het Parool’ melding van. Alleen kwamen de partijen niet tot een akkoord op financieel gebied.

De Argentijn is een publiekslieveling bij Ajax. Begin 2018 kwam Tagliafico naar de Johan Cruijff ArenA, tegelijkertijd met Erik ten Hag. Het bleek een gouden zet te zijn, want tot de zomer van 2022 bleef de linksback Ajax trouw. Met de Amsterdammers kwam hij onder meer in de halve finale van de Champions League terecht en behaalde hij meerdere landstitels.

Uiteindelijk zou hij 169 wedstrijden voor Ajax spelen, waarin hij goed was voor 16 doelpunten en 23 assists. Na het vertrek van Ten Hag naar Manchester United, koos Tagliafico ervoor om een meerjarig contract te ondertekenen bij Olympique Lyon. De 31-jarige Argentijn staat bij die club nog altijd onder contract.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *