Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax neemt in de zomer alweer afscheid van international’

Ajax zou geen toekomst meer zien in de zomeraankoop Borna Sosa. En daarom zou de Kroatisch international in de zomer alweer mogen vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA.

In een video-item van Voetbal International spreekt Tim van Duijn duidelijke taal: “Van de zomer komt er een nieuwe linksback. Dan gaat Borna Sosa weg.” Pieter Zwart vraagt om bevestiging, waarna de Ajax-watcher vervolgt: “Ja hij is klaar, hij is klaar. Hij zal zijn wedstrijden nog wel gaan krijgen, maar Ajax ziet in hem geen toekomst.”

Sosa rendeerde bij VfB Stuttgart in de Bundesliga wél behoorlijk. Zwart is dan ook verrast. “Sosa kan heel duidelijk bepaalde dingen goed en heel duidelijk bepaalde dingen niet goed. Als je hem onder een goede trainer laat spelen, dan zeggen we allemaal: ‘Zo, Sosa… dat is een goede aankoop geweest. Hij heeft geeft voorzetten die heel lekker voor een spits zijn. Dat is zo lekker als je een linksback hebt met zo’n goede voorzet.’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *