Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Bizar moeilijke keuze bij Oranje’

Aankomende zomer staat het EK op het programma in Duitsland. En voor bondscoach Ronald Koeman de moeilijke taak om een selectie samen te stellen. Vooral achterin heeft Oranje te maken met een grote luxepositie. Er zullen dan ook harde knopen moeten worden doorgehakt.

Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Sven Botman, Jurriën Timber, Nathan Aké, Lutsharel Geertruida, Micky van de Ven en Jorrel Hato: allemaal zullen ze hopen op een plek als centrale verdediger in de EK-selectie. Koeman weet dat hij niet iedereen blij kan maken.

“Je hebt als trainer een beetje een plaatje in je hoofd van wat je groep is”, legt hij zondagochtend uit bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. “En op een aantal posities is heel veel concurrentie. Als je kijkt – en daar had ik het met Gareth Southgate gisteren (ze waren allebei in de Johan Cruijff ArenA voor het duel tussen Ajax en PSV, red.) nog over – hoeveel top centrale verdedigers we hebben in Nederland… Dat is ongelofelijk. Daar zijn hele moeilijke keuzes in te maken.”

Presentatrice Fresia Cousiño Arias spreekt van ‘bizar moeilijke keuzes’. “Dat klopt”, beaamt Koeman. “Je vertelt liever een jonge speler dat hij zijn debuut gaat maken dan dat je een van deze spelers moet teleurstellen en zeggen dat hij uiteindelijk niet bij de EK-groep zal zitten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *