Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Uitstekende update voor Ajax’

Branco van den Boomen is snel weer beschikbaar voor Ajax. De middenvelder lag er een lange tijd uit met een flinke kwetsuur. Volgens journalist Tim van Duin sluit hij deze week weer aan bij de groepstraining van de Amsterdammers.

De aanstaande rentree van de oud-speler van onder meer sc Heerenveen is het volgende goede nieuws voor Ajax en trainer John van ’t Schip uit de ziekenboeg. De interim-hoofdtrainer van de Amsterdammers zag Sivert Mannsverk maandagavond al zijn rentree maken bij Jong Ajax. Mannsverk streek afgelopen zomer op de slotdag van de transferwindow neer in Amsterdam, maar raakte anderhalve week na zijn eerste en vooralsnog enige opwachting tegen FC Twente geblesseerd aan zijn hiel.

Het was in eerste instantie de verwachting dat de Noorse middenvelder een paar weken uit de roulatie zou zijn, maar dat werden enkele maanden. Mannsverk deed alweer even mee met de groepstraining en maakte maandagavond zijn eerste minuten sinds 17 september. De verwachting is dat Van den Boomen ook snel weer zijn opwachting zal maken binnen de lijnen. Ajax deelde vorige week al beelden dat de middenvelder op het trainingsveld hard werkte aan zijn rentree en nu is ook zijn terugkeer bij de groepstraining aanstaande. “Hij sluit een dezer dagen aan bij de groepstraining. De bedoeling is dat hij daar zo snel mogelijk ook weer alles mee gaat doen. Ook zijn eerste wedstrijdminuten komen dichterbij”, zo klinkt het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *