Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘PSV was bang toen hij naar Ajax vertrok’

Mart van den Heuvel vindt het nog steeds jammer dat Mohamed Ihattaren niet is geslaagd als speler van PSV. De voormalig teammanager van PSV zag hem uiteindelijk vertrekken naar de grote rivaal Ajax.

In De Rood Wit Podcast vertelt Van den Heuvel dat hij veel gesprekken voerde met het talent. “Ihattaren had de pech dat zijn vader vrij snel stierf nadat hij getekend had bij PSV”, vertelt hij. “Op dat moment was de hiërarchie in de familie weg, want híj werd ineens de kostwinner. Die oudste broer werd kwaad, want hij had niets meer te zeggen. Terwijl de oudste broer normaal gesproken het gezag van de vader overneemt.”

“De hele structuur in het gezin was verkeerd”, vervolgt Van den Heuvel. “Op de club kon ik wel contact met hem krijgen en hij luisterde ook, alleen zodra hij buiten stond was hij het weer vergeten. Kijk naar Memphis Depay bijvoorbeeld. Met hem heb ik ook uren gezeten. Hij pakte iedere keer wel iets op. Maar Ihattaren pakte gewoon niets op. Psychologen hebben ook met hem gezeten, maar het is gewoon jammer.”

Ihattaren leek in 2019 door te breken bij PSV, maar dat mislukte. Van den Heuvel: “Hij voelde gewoon niet wat hij moest laten om een echte prof te worden. Hij dacht: gewoon trainen en de rest komt wel. Helaas is het er nooit van gekomen, omdat hij het niet kon opbrengen om zich volledig op voetbal te richten.” Ook zijn omgeving speelde een grote rol. “De club was bang dat toen hij naar Ajax ging dat het daar wel zou lukken, maar ik zei: maak je niet druk, dat lukt daar ook niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *