Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Tegenstanders zijn bang voor die Ajax-speler’

Ajax speelde afgelopen weekend met 2-2 gelijk tegen Fortuna Sittard. Brian Brobbey begon op de bank, maar clubwatcher Mike Verweij is van mening dat John van ’t Schip hem gewoon in de basis had moeten zetten.

Vanwege fysieke ongemakken begon hij op de reservebank. “Ik kan me er iets bij voorstellen dat Van ‘t Schip met Brobbey op de bank begon tegen Fortuna Sittard”, opent Verweij in de voetbalpodcast Kick-Off. “Als je hem kwijtraakt door een blessure, dan heb je echt helemaal geen kwaliteit meer. Zijn vervanger Chuba Akpom was echt helemaal niks. Het was wel een risico dat Brobbey moest invallen, want dan kom je koud in het veld. Dat is gewoon heel moeilijk.”

“Dan denk ik: laat hem dan gewoon de eerste helft spelen. Met een 1-0 of 2-0 voorsprong had je hem naar de kant kunnen halen”, zo vervolgt de Ajax-watcher. “Brobbey had die grote kans in de eerste helft die Akpom kreeg wel gemaakt. Ik denk dat je met Brobbey in de basis heel snel klaar geweest was met dit Fortuna Sittard.”

Verweij refereert daarbij ook aan de uitlatingen van Fortuna-trainer Danny Buijs. “Dat zegt heel veel over Brobbeys status in Nederland. Ik denk dat spelers het in hun broek doen voor Brobbey en niet zo heel veel angst hebben voor Akpom. Hij kon het laatste half uur vol gas geven, dan kun je ook gewoon starten. Ik snap de keuze van Van ‘t Schip om niet met hem te beginnen, maar ik had het misschien wel anders gedaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *