Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Getergde Henderson: ‘Zal vanavond een heksenketel zijn’

Ajax gaat vanavond in de Conference League op bezoek bij Aston Villa. Jordan Henderson verwacht een heet avondje voor zijn team, maar denkt toch te kunnen winnen.

“Ik heb er zin in”, vertelt Henderson bij Ajax TV. “Grote wedstrijden als deze is de reden dat je voetbalt. Het is een grote Europese wedstrijd. Aston Villa heeft een goed team, dat merkten we afgelopen wedstrijd, maar dat wisten we natuurlijk ook al. Ze hebben een heel goed seizoen en hun trainer heeft veel Europese ervaring. Het wordt een zware test, maar ook een kans om ons te meten met een van de beste teams van Europa. We moeten alles geven.”

Het stadion kent hij goed. “We kunnen zeker een goede sfeer verwachten. Hun fans zullen de hele wedstrijd achter hun team staan. Ze zijn heel gepassioneerd over hun team en over de club. Het zal een heksenketel zijn. Wij zullen op ons best moeten zijn, en dan kijken we wat het oplevert. Het wordt een zware test. Je weet het nooit in het voetbal, er zijn altijd verrassingen.”

De vijfmansdefensie werpt voorlopig haar vruchten af. “We hebben nu wat meer defensieve zekerheid. Het kan nog zeker beter”, is de Engels international kritisch. “Ook aanvallend kunnen we nog meer kansen creëren. Iets veranderen kost tijd. We moeten hard blijven werken. Je kan niet iets veranderen en verwachten dat we ineens gaan winnen. Zo werkt het niet in het voetbal. Wat je erin stopt, krijgt je er uit, dat is mijn ervaring. Als je alles geeft voor de sport, word je uiteindelijk beloond.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *