Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Brian Brobbey bezig aan laatste maanden bij Ajax’

Kenneth Perez verwacht dat Brian Brobbey bezig is aan zijn laatste maanden bij Ajax. Hij denkt dat de Ajax-spits in de zomer naar een Europese topclub zal gaan verkassen.

Hij is bezig aan een ijzersterk seizoen in Amsterdam. Hoewel zijn ploeg bepaald niet goed draait, lukte het Brobbey in 25 wedstrijden om 16 doelpunten en 7 assists op zijn naam te zetten. Hij liet eerder in de media al weten niet uit te sluiten dat hij komende zomer voor een nieuwe uitdaging kiest.

Achter de schermen informeerden al meerdere clubs naar zijn beschikbaarheid. Zo zou het Manchester United van Erik ten Hag het wel zien zitten dat de Nederlandse aanvaller naar Old Trafford komt. In gesprek met Voetbal International adviseert Perez Ajax om hem te laten gaan.

“Het is extra knap dat hij zo’n impact heeft bij een ploeg die voor geen meter draait. Ik neem aan dat er wel een Engelse club komt die denkt: ‘Hij is fysiek sterk genoeg om de overstap te maken en de rest kunnen we wel leren.’”, stelt Perez, die een hoog transferbedrag verwacht. “Dan begin je bij 40 miljoen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *