Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Brazilie kan niet opboksen tegen het Nederlands elftal’

Analist Walter Casagrande ziet het niet zitten in het huidige niveau van het Braziliaanse nationale elftal. Hij denkt dan ook dat ze momenteel niet mee kunnen met de toplanden uit Europa.

Volgens Casagrande zijn er in Europa veel betere nationale ploegen te vinden. “Dat geldt voor Frankrijk, Spanje, België, Nederland en Kroatië”, somt hij op bij de BBC. “Het huidige Braziliaanse team kan met geen enkel Europees topteam concurreren.” Op het WK in Qatar strandde Brazilië in de kwartfinales en in de huidige WK-kwalificatiereeks gaat het opnieuw niet goed.

Casagrande had graag een bondscoach als Carlo Ancelotti gehad, maar de Italiaanse oefenmeester bedankte. “Dat was het resultaat van veel desorganisatie en ook van arrogantie om te geloven dat elke coach zomaar zou komen omdat het het Braziliaanse nationale team is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *