Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Engelse media keren zich tegen Ajax-speler

De Engelse bondscoach Gareth Southgate overweegt serieus om Jordan Henderson mee te nemen naar het EK in Duitsland. En dit zorgt nogal voor de nodige opschudding in het land.

The Express schrijft dat Henderson een grote kans maakt om met Declan Rice en Jude Bellingham het middenveld te vormen in de EK-wedstrijd tegen Servië. De Engelse krant schrijft dat de bondscoach ‘moedig genoeg’ moet zijn om een andere beslissing te nemen. Men refereert daarbij aan eerdere uitlatingen van Southgate, die Premier League-managers in 2018 adviseerde om meer talenten de kans te geven.

Henderson (33) staat er niet lekker op. Het Britse medium wijst erop dat de middenvelder zijn carrière geen boost heeft gegeven met zijn controversiële overstap naar Saudi-Arabië, waar hij ene half jaar voor Al-Ettifaq speelde. In januari vertrok de geroutineerde Engelsman naar Ajax, maar ook dat is nog geen doorslaand succes. Het niveau van de Eredivisie komt eveneens ter sprake als achilleshiel.

Niet alleen The Express is kritisch over een mogelijke EK-deelname van Henderson. Ook een medium als HITC vindt dat de Ajax-middenvelder buiten de selectie gelaten moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *