Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax zet Argentijnse spelmaker op haar shortlist’

Ajax is nog altijd in de markt voor de Argentijnse spelmaker Thiago Almada. Hier maakt het medium ‘MLS Transfers’ melding van. Afgelopen zomer was hij ook al in beeld bij de Amsterdammers.

Wel moeten ze flink voor hem in de buidel tasten. Helemaal nu er komend seizoen geen Champions League-voetbal wordt gespeeld en men de hand bij Ajax ook enigszins op de knip moet houden. Desondanks wordt er veronderstelt dat Ajax mogelijk toch met een bod gaat komen, waarbij het bedrag wordt verspreid over meerdere termijnen.

Aan het eind van de zomerse transferwindow van 2023 probeerde Ajax al Almada op te pikken bij Atlanta United, maar de inmiddels vertrokken directeur Sven Mislintat besloot voor andere spelers te gaan. Vlak na de zomerse transferperiode zei toenmalig trainer Maurice Steijn al over de Argentijn: “We hebben hem aan het werk gezien. Het is een geweldige speler. Een typische Ajax-speler. Maar goed: wij hebben voor een ander type (Mikautadze, red.) gekozen voor een iets andere positie, waar ik overigens heel blij mee ben. Maar Almada had hier zeker niet misstaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *