Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hele dure Ajacied is maar een zeer beperkte speler’

Willem van Hanegem ziet maar weinig in Ajax-middenvelder Jordan Henderson. In het programma ‘Rondo’ liet hij weten hem maar een ‘middelmatige’ voetballer te vinden. Daarnaast moest hij lachen om een opmerking van Marco van Basten, of ze hem niet gemist hebben in de wedstrijd tegen Feyenoord.

Van Basten vertelde dat Ajax nog wel enigszins verzachtende omstandigheden kon aandragen voor de harde nederlaag. Daarmee doelde de oud-topspits onder meer op de afwezigheid van Brian Brobbey, Steven Berghuis en Jordan Henderson. “Die mis je wel allemaal.”

Bij het horen van de naam van de Engelse routinier haakte Van Hanegem in. “Ja, dat is wel een aderlating”, reageerde de voetbalanalist cynisch, waarna Van Hanegem samen met Rafael van der Vaart in de lach schoot. “Vind jij Henderson niet goed?”, stelde Van der Vaart volgens vragend. “Nee, natuurlijk niet”, aldus Van Hanegem, die vervolgens aangaf geen hoge pet op te hebben van de middenvelder. “middelmatige speler. Die gaat Ajax niet op sleeptouw nemen.”

Presentator Wytse van der Goot gooide vervolgens de suggestie op dat Henderson Ajax niet slechter heeft gemaakt. “Hij heeft ze niet beter gemaakt, toch? En als je veel geld moet uitgeven aan zo’n speler, dan denk ik: er zal bij Ajax toch wel iemand van zeventien, achttien of negentien rondlopen? Geef die dan een kans.”

Van Basten stipte vervolgens aan dat daar juist het probleem ligt bij Ajax. “Dat is ook het probleem van Ajax: ze hebben die opleiding al een jaar of acht verwaarloosd. Er komen heel weinig goede spelers door. Dat is echt een probleem. Dat is iets van de laatste zes, zeven jaar: er komen heel weinig goede spelers door.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *