Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Tip voor Amsterdam: ‘Beter hem dan zo’n dure buitenlander’

Volgens analist Johan Derksen zou Ajax er alles aan moeten doen om Erik ten Hag terug te halen naar de club. In zijn ogen is een Nederlandse trainer veel beter voor de Amsterdammers dan een buitenlander.

“Ik zou als ik Ajax was liever Ten Hag nemen, dan zo’n dure buitenlander”, zegt Derksen stellig in Vandaag Inside. “Die man begrijpt niets van het Ajax-voetbal. Dat zijn Engelse coaches en die houden zich niet bezig met tactiek. Die zegt ‘have fun’ en stuurt ze naar buiten. Voor de opbouw moet je ontzettend veel communiceren, dus dan zou ik altijd een Nederlandse trainer nemen. Die weet wat er hier speelt en hoe je een club weer kan opbouwen.”

Ten Hag kan binnenkort prima kandidaat worden, denkt Derksen. De Snor ziet het niet meer goedkomen met Manchester United dit seizoen. “Het is gewoon een eenvoudige subtopper geworden. Arsenal is over ze heen, Manchester City is over ze heen. Die FA Cup-finale gaan ze ook niet winnen, dus dan heeft hij weer helemaal niets gewonnen.”

Valentijn Driessen is het helemaal eens met Derksen. “Begin volgende week of eind deze week wordt er meer bekend. Straks komt een Engelsman ineens ons het voetbal uitleggen. De juiste trainer is Ten Hag, maar waarom zou je niet op hem wachten”, vraagt de journalist zich af. “Volgens mij heeft hij ook aangegeven dat hij bereid is om terug te komen als hij daar weg gaat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *