Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Farioli wil toeslaan in de Nederlandse Eredivisie’

Francesco Farioli zal de komende jaren aan het roer staan bij Ajax. En de oefenmeester zou direct willen uitpakken met de komst van NEC-mandekker Philippe Sandler.

Hij werd al eerder aan een transfer naar de Johan Cruijff ArenA gelinkt. Maar het spel van Farioli is hem klaarblijkelijk op het lijf geschreven. Lens begint in gesprek met Voetbal International: “Spelers als Sandler en Jorrel Hato zouden het heel goed kunnen doen onder Farioli. De spelers die we bij Fatih hadden waren dit spel helemaal niet gewend, maar Farioli kreeg het toch voor elkaar. Ik denk dat hij ook meer los zou kunnen krijgen in een speler als Sutalo.”

Luckassen beaamt dat: “Het spel van Brighton & Hove Albion tegen Manchester City deed me erg aan Farioli denken, tot het overdreven aan toe, want hij wil overal invloed op hebben. Vooral verdedigend hebben we veel dingen anders gedaan. Als centrale verdediger had ik soms wel eens 85 balcontacten, dat had ik hiervoor nergens. Ook voor Ajax zal het wennen worden. Zij zijn altijd gewend om goed voetbal te spelen, maar het is wel echt anders. Als je goede centrale verdedigers hebt, maakt dat het makkelijker. Josip Sutalo en spelers als Philippe Sandler zijn gemaakt voor het voetbal van Farioli. Hij houdt van spelers als Sandler.”

Dat Sandler een transfer gaat maken lijkt wel vast te staan en hij werd óók al bij PSV genoemd. Wel hebben we het hier natuurlijk over een blessuregevoelige speler, zo moest hij het play-offsduel tussen NEC en Go Ahead Eagles (1-2) missen door een kwetsuur. De marktwaarde van de 27-jarige stopper wordt geschat op 2,5 miljoen euro, wat hem een zéér haalbare kaart maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *