Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

In potentie is die Oranje-speler een wereldtopper

Rafael van der Vaart ziet het zitten in Ryan Gravenberch. In zijn optiek heeft de middenvelder alles om uit te groeien tot een wereldtopper.

Hij stond bij Ajax jarenlang bekend als een groot talent. Hij verdiende in de zomer van 2022 een transfer naar Bayern München, dat met hem grote plannen had. In de praktijk kwam hij echter veelal op de reservebank terecht en moest hij het doen met invalbeurten.

Na een jaar besloot hij de Duitsers achter zich te laten en een overstap te maken naar Liverpool. In Engeland speelde hij dit seizoen 26 competitiewedstrijden. Van der Vaart begrijpt goed dat Gravenberch de verkeerde keuzes heeft gemaakt. “Dat kun je nooit weten, want als Bayern en Liverpool je willen, dan ga je gewoon”, stelt hij.

“Hij is in potentie echt wereldtop. Als je van Ajax naar Bayern en Liverpool gaat, en je speelt weinig, dan kan je beter kiezen voor een club waar je weet dat je gewoon veel minuten gaat maken, en dat heeft hij niet gedaan. Maar in de wedstrijden die hij heeft gespeeld, zie je dat het echt een middenvelder van deze tijd is.”

Dat Gravenberch donderdagavond in het Nederlands elftal tegen Canada de kans krijgt, begrijpt hij dan ook goed. “Ik vind hem zó goed. Zijn potentie is ongelooflijk. Alleen ja, daar hebben we heel veel spelers van, en daar hoor je nooit meer wat van. Dus ik hoop dat het eruit komt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *